Aktualno

Kardinal Rouco Varela pohodio zagrebačku katedralu i molio na grobu bl. Stepinca

Kardinal Antonio María Rouco Varela, madridski nadbiskup u miru, pohodio je potresom ranjenu zagrebačku katedralu zajedno s preč. Manuelom Arostegijem Esnaolom na blagdan bl. Alojzija Stepinca, 10. veljače, na čijem grobu je predvodio molitvu Anđeo Gospodnji.Pred katedralom su kardinala dočekali potpredsjednik Odbora za obnovu katedrale mons. Zlatko Koren i upravitelj Nadbiskupskog dvora i ravnatelj Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika preč. Ivica Budinšćak, pročelnik Tiskovnog ureda i vicepostulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije preč. Tomislav Hačko, župnik Župe sv. Blaža u Zagrebu preč. Borna Puškarić, glavni urednik Glasa Koncila Branimir Stanić i gospođa Dorothea Puškarić.


Mons. Koren upoznao je kardinala s poviješću katedrale, s osobitim osvrtom na oštećenja koja su nastala u potresima 2020. te procesom obnove. Naglasio je kako je katedrala nakon drugog potresa potpuno zatvorena, a skele trenutno učvršćuju njen svod.


Kardinal Rouco Varela predvodio je molitvu Anđeo Gospodnji na grobu bl. Alojzija Stepinca.


Nakon obilaska katedrale kardinal Rouco Varela se s pratnjom uputio prema prostorima Nadbiskupskog dvora koji je također teško stradao u potresu.
 

Kardinal Rouco Varela obišao kompleks Nadbiskupskog dvora

 


Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Podijelite na: